thumbnail

У Центрі відбувся семінар-тренінг з питань оцінки медичних технологій

У Центрі відбувся семінар-тренінг з оцінки медичних технологій – вперше в рамках навчальних заходів Агенції з методологічної та науково-практичної роботи ДЕЦ

До участі долучилися представники низки провідних фармкомпаній-заявників та виробників ЛЗ, зацікавлені сторони, чия діяльність пов’язана із застосуванням інструменту оцінки медичних технологій.

Учасників заходу привітав керівник Агенції Олександр ГУДЗЕНКО. Він представив мету, програму та спікерів семінару. Презентував роботу Центру як провайдера МОЗ України в системі безперервного професійного розвитку, анонсував подальші навчальні курси та закликав долучатися.

Навчання було присвячене питанню методологічних підходів проведення ОМТ як інструменту оцінки цінності медичної технології.

Програму висвітлювали кваліфіковані та досвідчені фахівці Департаменту ОМТ та раціональної фармакотерапії Центру – директор Департаменту Ореста ПІНЯЖКО; начальник Відділу оцінки клінічної ефективності та безпеки медичних технологій Ірина РОМАНЕНКО; в.о. начальника Відділу оцінки економічної доцільності медичних технологій Валерія СЕРЕДЮК та експерти Відділу – Маргарита ХМЕЛЬОВСЬКА та Ілля ІОЛТУХОВСЬКИЙ.

У ході семінару присутні мали змогу:

  • отримати та актуалізувати базові знання щодо застосування інструменту ОМТ, функцій ОМТ у системі охорони здоров’я, кращих практик в Україні та світі, основ взірцевої ОМТ та базової моделі ОМТ;
  • дізнатися найактуальнішу інформацію про етапи впровадження ОМТ в Україні, реалізацію Дорожньої карти;
  • отримати та актуалізувати знання та навички щодо проведення порівняльного аналізу клінічної ефективності та безпеки, фармакоекономічного аналізу ЛЗ;
  • пропрацювати навички із підготовки досьє на основі методологічних підходів та рекомендацій з керівної настанови з ОМТ.

Під час практичної частини семінару учасники попрактикувалися у побудові моделі Маркова, що використовується для аналізу економічної доцільності-ефективності витрат ЛЗ, за допомогою MS Excel. Обговорили проблемні питання та отримали фахові роз’яснення й коментарі від спікерів ДЕЦ.

Курс отримав схвальні відгуки – практично усі учасники відзначили вагомість отриманих знань та готовність використовувати їх на практиці.

Підводячи підсумки навчання, Олександр ГУДЗЕНКО вручив сертифікати, подякував за активність та зацікавленість темою, підкреслив важливість зворотнього зв’язку з Агенцією ДЕЦ та закликав реєструватися до наступних навчальних заходів.

Звертаємо увагу, вже найближчим часом під егідою Агенції відбудуться:

  • 14 червня – семінар «Належна клінічна практика (GCP). Нормативно-правове регулювання клінічних випробувань в Україні»;
  • 20 червня – семінар-тренінг «Перереєстрація лікарських засобів. Доповнення до загального резюме з якості. Порядок проведення лабораторних випробувань лікарських засобів в Лабораторії фармацевтичного аналізу під час процедури реєстрації лікарських засобів. Особливості формування проєкту Методів контролю якості лікарського засобу (МКЯ)»;
  • 26 червня та 03 липня – семінари з питань цільового аудиту системи фармаконагляду заявників.

Деталі та реєстрація на сайті Центру у розділі «Навчальні заходи ДЕЦ» або ж за тел. 38(044) 202-17-00 (2251)

thumbnail