thumbnail

Фахівці ДЕЦ долучилися до регіональної зустрічі Міжнародного товариства з оцінки медичних технологій НТАі у Баку (Азербайджан)

Директор Департаменту ОМТ і раціональної фармакотерапії Центру Ореста Піняжко представила Україну на міжнародній регіональній зустрічі Міжнародного товариства з оцінки медичних технологій НТАі у Баку (Азербайджан).

Захід був присвячений питанням інтеграції ОМТ у реформу системи охорони здоров’я країн Азії.

Ореста Богданівна виступила з презентацією, під час якої поділилася з присутніми досвідом використання інструменту ОМТ в Україні та розказала про умови, необхідні для його започаткування.

Також фахівчиня спільно з іншими міжнародними провідними експертами з питань ОМТ долучилася до діалогу стосовно виявлення ключових проблем та можливостей інтеграції оцінки медичних технологій в системи охорони здоров’я країн-учасників.

Захід проходив за сприяння Міністерства охорони здоров’я Азербайджану.

Нагадаємо, оцінка медичних технологій в Україні на національному рівні діє на базі Державного експертного центру МОЗ України з січня 2019 року.

ОМТ є надійним та перспективним інструментом в системі охорони здоров’я щодо експертизи медичних технологій стосовно їх порівняльної клінічної ефективності, безпеки та економічної доцільності з метою інформування раціонального і прозорого процесу прийняття рішень щодо обґрунтованого вибору лікарських засобів для переліків ЛЗ для їх закупівлі/реімбурсації за кошти державного і місцевих бюджетів, та визначення гарантованого пакету медичних послуг для громадян.

За допомогою інструменту ОМТ можна досягти раціонального використання фінансових ресурсів: використання лише тих медичних технологій, що мають найвищу цінність для пацієнтів та держави.

thumbnail