thumbnail

Підписано Меморандум про співпрацю між ДЕЦ, Обласним клінічним онкологічним центром Кіровоградської обласної ради та НМУ ім. О.О. Богомольця

Центр посилює науково-експертне підґрунтя для розвитку госпітальної ОМТ: підписано тристоронній Меморандум про співпрацю між ДЕЦ, Обласним клінічним онкологічним центром Кіровоградської обласної ради та НМУ ім. О.О. Богомольця.

Мета – спільні дії в частині науково-методологічного супроводу впровадження пілотного проєкту з госпітальної оцінки медичних технологій в Україні, що передбачають:

  • проведення спеціальних консультацій з розвитку ОМТ із залученням кваліфікованих спеціалістів та експертів;
  • розробки спільних пропозицій та проєктів з удосконалення нормативно-правового забезпечення;
  • збору, обміну та аналізу інформації;
  • проведення спільних зустрічей, круглих столів, публічних обговорень.

Документ дасть змогу посили фахову наукову й експертну складову для розвитку та впровадження госпітальної ОМТ в Україні. У цьому напрямку Центр як уповноважений орган заручається підтримкою провідних наукових інституцій галузі – подібний Меморандум також підписано з Інститутом кардіології, клінічної та регенеративої медицини ім. акад. М.Д. Стражеска НАМН України.

Госпітальна ОМТ – окремий напрям, який розвиває Центр наряду з оцінкою медичних технологій на ліки та медичні вироби. Означає виконання завдань, пристосованих до контексту лікарні, для прийняття ефективних управлінських рішень з вибору найбільш раціональних методів та засобів лікування.

thumbnail