thumbnail

Реєстрація аптек в ЕСОЗ забезпечить можливість відпуску рецептурних препаратів за електронним рецептом

Набули чинності зміни до Ліцензійних умов щодо господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі й імпорту лікарських засобів, відповідно до яких аптечні заклади мають бути підключені до Електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ), – нагадує  МОЗ України.

Метою цього рішення є забезпечення можливості відпуску рецептурних лікарських засобів в аптеках за електронним рецептом. Так, наприклад,  з 1 серпня 2022 року вже запрацював електронний рецепт на відпуск антибактеріальних лікарських засобів, а з 1 листопада заплановано впровадження електронного рецепта для відпуску наркотичних (психотропних) препаратів, – і  робота в цьому напрямку триває.

Для аптек підключення до ЕСОЗ буде впроваджуватися поступово з можливістю запровадження перехідного періоду. Дана вимога стане обовʼязковою для всіх субʼєктів господарювання з 1 квітня 2023 року.

На період воєнного стану виключенням будуть лише аптеки, що розташовані в зоні проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Щоб зареєструватися в електронній системі охорони здоровʼя, аптекам необхідно обрати медичну інформаційну систему (МІС), яка надає послуги саме для аптек; зареєструвати керівника, аптеку та фармацевтичних працівників, які здійснюють відпуск рецептурних ліків в системі; забезпечити уповноважених працівників кваліфікованим електронним підписом.

Детальніше за посиланням

thumbnail