thumbnail

Статус-кво та можливості проведення клінічних досліджень в Україні: фахівці ДЕЦ долучилися до вебінару

Директор Департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань Державного експертного центру МОЗ України Таїса Герасимчук та начальник Управління аудиту лабораторної та клінічної практик (GLP, GСP) Центру Сергій Распутняк долучилися днями до вебінару, присвяченому особливостям та можливостям проведення клінічних досліджень в Україні під час війни, що був організований за ініціативи компанії ARENSIA EXPLORATORY MEDICINE Україна. Участь в заході в режимі онлайн взяли 130 учасників із 25 країн світу.

У своїх виступах представники Центру та інші члени експертної групи (спонсора клінічних досліджень, міжнародної кур’єрської компанії, місцевої клінічної лабораторії та клініки ARENSIA у Києві) з перших вуст поділилися своїм досвідом роботи за останні шість місяців. Йшлося про вплив війни в Україні на пацієнтів та середовище для клінічних досліджень, а також про поточний стан та аспекти, які слід враховувати під час відновлення чи планування клінічних випробувань в Україні.

Зі збільшенням кількості спонсорів, які відновлюють поточні або ініціюють нові дослідження в Україні, корисні думки доповідачів і учасників дискусії допомогли відповісти на актуальні питання аудиторії щодо безпечного проведення клінічних випробувань в Україні.

thumbnail