thumbnail

Делегація МОЗ України та Державного експертного центру у Варшаві: відбулася зустріч з керівництвом Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі

У Варшаві триває двостороння зустріч керівництва МОЗ за участі Центру з керівництвом Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі (28-30 листопада 2022).

Серед учасників з боку української сторони: Перший заступник міністра охорони Олександр Комаріда, директор ДЕЦ Михайло Бабенко, заступниця директора з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ткаченко.

Мета нашої участі – налагодження двосторонньої співпраці та набуття європейського досвіду з питань експертизи реєстраційних досьє на лікарські засоби, клінічних випробувань та ОМТ з метою підвищення якості, безпеки і ефективності лікарських засобів для пацієнтів України.

Перший день був присвячений темі реєстрації лікарських засобів та виробів медичного призначення в Польщі. Українська делегація заслухала доповіді з наступних питань:

  • польська система роботи в частині реєстрації ліків, медичних виробів та біоцидних препаратів;
  • типи процедур реєстрації ЛЗ (централізованих в ЄС і національних);
  • система фармаконагляду у Польщі;
  • основні принципи роботи департаменту клінічних досліджень та інші важливі питання.

У рамках зустрічі заплановано підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державним експертним центром та Управлінням реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі.

thumbnail