thumbnail

Директор Центру Михайло Бабенко та ректор Луганського державного медуніверситету підписали Меморандум про співробітництво

Директор Центру Михайло Бабенко та ректор Луганського державного медичного університету Сергій Смірнов 10 березня у м. Рівне підписали Меморандум про співробітництво.

Мета – взаємовигідна та довгострокова співпраця у напрямку розвитку кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, вищої медичної, фармацевтичної освіти та науки, проведення заходів безперервного професійного розвитку.

Сторони домовилися про тісну взаємодію, обмін знаннями та досвідом заради досягнення мети Меморандуму шляхом:

  • проведення спільних заходів (з’їздів, симпозіумів, конгресів, конференцій, семінарів, тренінгів, фестивалів, форумів, виставок, публічних обговорень, конкурсів тощо);
  • обмін фахівцями у сфері охорони здоров’я для проведення лекцій, консультацій, організації спільних наукових заходів та досліджень;
  • сприяння проведенню та реалізації спільних наукових розробок та програм;
  • проходження студентами Університету навчальної, переддипломної, науково-дослідної практики в Центрі;
  • залучення у разі необхідності співробітників Центру до навчального процесу Університету;
  • залучення фахівців Центру до заходів післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку, що проводяться Університетом;
  • та інше.

Підписаний сторонами Меморандум дасть змогу посилити науково-дослідну та експертну взаємодію, дасть поштовх розвитку освітніх і наукових програм, сприятиме підтримці студентів та їх професійному зростанню, підвищенню кваліфікації медичних та фармацевтичних кадрів.

У рамках підписання Меморандуму також відбулася зустріч делегації Центру з викладачами та студентами Університету.

Директор Центру Михайло Бабенко  презентував присутнім роботу Державного експертного центру та його роль у сфері обігу лікарських засобів в Україні. Заступниця директора з питань реєстрації лікарських засобів та фармаконагляду Євгенія Ткаченко підняла важливі питання фармаконагляду, представила присутнім новий професійний стандарт «Професіонал з фармаконагляду».

Радник директора Костянтин Косяченко розповів про державну оцінку медичних технологій з точки зору перспектив розвитку, а керівник Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру Олександр Гудзенко обговорив зі студентами питання профорієнтації.

Михайло Бабенко та Євгенія Ткаченко, які є випускниками ЛДМУ, поділилися зі студентами досвідом свого професійного шляху у сфері охорони здоров’я, та закликали не зупинятися на досягнутому і, незважаючи на війну, сумлінно продовжувати навчання та професійне зростання.

Олександр Гудзенко та Костянтин Косяченко розповіли, яким чином можна це зробити у рамках з співпраці вузу із Центром та відповіли на запитання слухачів.

thumbnail