thumbnail

Круглий стіл з ОМТ та розробки позитивного переліку

26 березня за підтримки МОЗ та USAID SAFEMed відбувся 2-й у цьому році круглий стіл з оцінки медичних технологій (ОМТ). Від Державного експертного центру в он-лайн заході взяли участь директор Михайло Бабенко та керівниця Департаменту ОМТ Ореста Піняжко.
До дискусії також долучилися: Михайло Радуцький, голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Ігор Іващенко, заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції, Ребекка Коулер, директор проєкту SAFEMed USAID та інші.
В своїй доповіді Михайло Бабенко наголосив на важливості створення єдиного позитивного переліку лікарських засобів для фінансування за державні кошти. Його впровадження дозволить оптимізувати витрати держави, визначити пріоритети та охопити більшу кількість пацієнтів якісними ліками. Ореста Піняжко розповіла про досягнутий прогрес у галузі ОМТ та оновлення проєкту державної настанови з ОМТ для лікарських засобів за результатами громадського обговорення.
Круглий стіл вкотре підтвердив зацікавленість сторін у створенні незалежної життєздатної функції ОМТ в Україні та готовність обмінюватися кращими практиками для забезпечення пацієнтів України якісними ефективними, економічно доцільними ліками.

thumbnail