thumbnail

Михайло Бабенко провів першу зустріч з міжнародними партнерами Державного експертного центру МОЗ України.


Сьогодні відбулася перша зустріч виконуючого обов’язки директора Державного експертного центру МОЗ України Михайла Бабенка з представниками проєкту міжнародної технічної допомоги «Безпечні та доступні ліки для українців» (Safe, Affordable and Efficient Medicines – SAFEMed) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Ціль зустрічі – знайомство і обговорення питань щодо подальшої співпраці в рамках існуючих проєктів з  оцінки медичних технологій (ОМТ) та біоеквівалентності.

На зустрічі, окрім виконуючого обов’язки очільника Державного експертного центру МОЗ були присутні: заступник директора з клінічних  питань Центру Людмила Ковтун, директор департаменту оцінки медичних технологій Центру Ореста Піняжко, виконуючий обов’язки директора проекту SAFEMed Іван Лобода, старший технічний радник з фармацевтичних політик та урядування SAFEMed Рабія Кахведжі, старший  спеціаліст  з  менеджменту  програм  в  охороні здоров’я   USAID Аліна Юрова. А також до зустрічі у онлайн форматі долучилися: генеральний директор Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України Олександр Комаріда та старший радник з питань товарів та поставок  USAID  Ліа Хасселбек.

Під час обговорення Михайло Бабенко висловив вдячність за вагомі здобутки, які вже досягнуто в напрямку розвитку ОМТ в Україні. Він запевнив, що Державний експертний центр МОЗ і надалі буде сприяти його підтримці та імплементації необхідної законодавчої бази заради розвитку та вдосконалення фармацевтичної галузі в Україні.

Зі свого боку Рабія Кахведжі  підтвердила готовність надавати всебічну підтримку

Що стосується питань з біоеквівалентності, сторони домовилися продовжувати співпрацю в цьому напрямку та сприяти МОЗ у подальшому використанні досліджень з біоеквівалентності в якості критерію для реімбурсації лікарських засобів та нецінового критерію для здійснення можливої закупівлі генеричних лікарських засобів з урахуванням умов реєстрації.

Додатково сторони обговорили питання підготовки відповідних документів для подальшого сприяння співпраці з Національною службою здоров’я України і продовження роботи, яка стосується підтримки Реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії.

thumbnail