thumbnail

Результати щотижневого звіту за безпекою вакцин проти Covid-19 у дітей віком від 12 років від 24.04.2022

Всесвітній тиждень імунізації, що проходить цьогоріч з 24 до 30 квітня, спрямований на підвищення рівня інформованості й ефективності проведення вакцинації.

Щоб захиститися від інфекційних хвороб та створити безпечний простір, важливо вакцинувати себе і дітей від Covid-19. Це взаємна відповідальність батьків та працівників закладів охорони здоров’я і освіти.

За результатами нового звіту за безпекою вакцин проти Covid-19 у дітей віком від 12 років, станом на 24.04.2022 в Україні введено 296 158 доз вакцини Comirnaty.

  • Загальна кількість повідомлень про НППІ – 36.
  • Відсоток виникнення несприятливих подій – 0, 012 %.
  • Усі прояви, інформація про які надійшла до системи АІСФ Центру, за ступенем серйозності – несерйозні, за ступенем передбаченості – передбачені. Тобто, узгоджувались з інформацією в інструкції про медичне застосування вакцини Comirnaty.

Детальніше про розподіл випадків НППІ –  у новій інфографіці на сайті Центру: https://www.dec.gov.ua/materials/derzhavnyj-ekspertnyj-czentr-oprylyudnyuye-novyj-shhotyzhnevyj-zvit-za-bezpekoyu-vakczyn-proty-covid-19-u-ditej-vikom-vid-12-rokiv-7/

Нагадаємо, що:

  • Повідомити про випадки НППІ після щеплення можна на сайті Центру за посиланням: https://aisf.dec.gov.ua або через АІСФ чат-бот у нашому Телеграм-каналі: https://t.me/aisf_dec_bot
  • Щеплення проти COVID-19 – це безпечний, доступний та ефективний спосіб контролю над інфекціями, який допоможе покласти край пандемії як в національному, так і в глобальному масштабах.
  • Сучасні вакцини, зареєстровані в установленому державою порядку, є безпечними та ефективними. Потурбуйтеся про себе і свої рідних – вакцинуйтеся!

Новий звіт про безпеку вакцин вже за тиждень.

thumbnail