thumbnail

Розвиваємо напрямок госпітальної ОМТ – підписано Меморандум про співпрацю між ДЕЦ, Інститутом ім. акад. М.Д. Стражеска НАМН України та НМУ ім. О.О. Богомольця

Для розвитку госпітальної ОМТ Центр заручається підтримкою кращої науково-експертної спільноти – підписано Меморандум про співпрацю  між Державним експертним центром, Інститутом кардіології, клінічної та регенеративної медицини ім. акад. М.Д. Стражеска НАМН України та Національним медичним університетом ім. О.О. Богомольця.

Метою тристороннього договору є спільні дії в частині науково-методологічного супроводу, спрямовані на впровадження пілотного проєкту з госпітальної оцінки медичних технологій:

  • проведення спеціальних консультацій з розвитку ОМТ із залученням кваліфікованих спеціалістів та експертів;
  • розробки спільних пропозицій та проєктів в частині вдосконалення нормативно-правового забезпечення;
  • збору, обміну та аналізу інформації;
  • проведення спільних зустрічей, круглих столів, публічних обговорень тощо.

Документ дає змогу посилити фахову та експертну складову розвитку ОМТ, сформувати наукове й науково-методологічне підґрунтя для розробки держнастанов та інших нормативно-правових актів.

Нагадаємо, проведення госпітальної ОМТ – один із напрямів, який наразі розвиває центр наряду з ОМТ на ліки та медвироби як уповноважений орган з державної оцінки медичних технологій.  Означає виконання завдань, пристосованих до контексту лікарні, та прийняття ефективних управлінських рішень  щодо вибору найбільш раціональних методів та засобів лікування.

thumbnail