thumbnail

В Україні оновлено стандарти надання медичної допомоги пацієнтам з раком шлунка

В Україні запрацювали оновлені стандарти медичної допомоги при раку шлунка – фахівці ДЕЦ у складі команди розробників.

Документи базуються на даних доказової медицини та рекомендаціях Настанови NCCN (National Comprehensive Cancer Network (NCCN), адаптованої до системи охорони здоров’я України.

Включають оновлені положення щодо надання спеціалізованої медичної допомоги хворим – діагностики, методів та алгоритмів лікування, подальшого спостереження.

Націлені на злагоджену та скоординовану співпрацю мультидисциплінарної команди фахівців, залучених до лікування та супроводу пацієнтів: онкологів, хірургів-онкологів, лікарів з променевої терапії, спеціалістів УЗД, радіологів, рентгенологів, лаборантів, дієтологів, психологів, фахівців з паліативної допомоги та ін.

Краща терапевтична практика, відповідно до документів, – це рання діагностика, невідкладний початок лікування, ефективні системи взаємодії між медичною ланкою та пацієнтом, психологічна підтримка. Усе це в рази збільшує шанси на виживання пацієнтів з важкою недугою, попередження їх інвалідизації та передчасної смерті.

Оновлені стандарт та клінічну настанову внесено до Реєстру медико-технологічних документів, рекомендуємо ознайомитися та використовувати в роботі https://www.dec.gov.ua/mtd/rak-shlunka/

thumbnail