thumbnail

Михайло Бабенко у складі делегації МОЗ України відвідав з робочим візитом Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі

18 грудня 2023 року українська делегація зустрілася з керівництвом та фахівцями Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі.

У складі делегації від України: директор Центру Михайло Бабенко, директор Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Роман Ісаєнко, заступник директора проєкту USAID/SafeMed Сергій Страшук та старший технічний радник проєкту Олена Філінюк.

Мета зустрічі – посилення співпраці та підтримки України на шляху вступу до ЄС, обмін досвідом у питаннях створення єдиного органу державного контролю, посилення міжнародного партнерства у сфері охорони здоров’я.

На початку польсько-української багатосторонньої зустрічі з вітальним словом до присутніх звернулися Михайло Бабенко та президент Управління Гжегож Цессак.

Керівник ДЕЦ подякував польським колегам за всебічну підтримку України на шляху до ЄС і плідну співпрацю в рамках підписаного Меморандуму. Далі Гжегож Цессак представив інформацію про функції і зони повноважень Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів та висвітлив особливості регулювання лікарських засобів та медичних виробів у Польщі.

В наступних виступах польські колеги поділилися досвідом за такими напрямками:

  • питання гармонізації національного законодавства відповідно до вимог ЄС – представили керівники департаментів: юридичний, експертизи матеріалів на лікарські засоби, фармаконагляду, перереєстрації та змін.
  • досвід в рамках проєкту технічної допомоги Twining – розказав директор департаменту інспектування лікарських засобів та медичних виробів.
  • особливості законодавства, що регулює проведення клінічних випробувань та інспекцій – поділилися представники офісу президента та департаменту інспектування лікарських засобів та медичних виробів.

На завершення зустрічі сторони обговорили практичні питання та перспективи подальшої співпраці в контексті виконання рекомендацій на шляху до ЄС.

thumbnail