thumbnail

Вакцинація проти COVID-19: підхід та основні інструменти моніторингу на національному рівні

Фахівці Державного експертного центру МОЗ України, що долучені до моніторингу за безпекою застосування вакцин проти COVID-19, взяли участь у вебінарі ЄвропейськоЇ Медичної Агенції (ЄМА). Під час заходу присутні обговорили підхід та інструменти моніторингу за вакцинацією проти COVID-19 на національних рівнях різних країн.

Основна ціль вебінару – проінформувати експертів про інструменти, які допомагають вимірювати рівень охоплення населення, та мають визначати цільові групи-ризику для вакцинації.

Присутнім презентували наявні керівництва ЄМА по забезпеченню поставок вакцин та плану проведення імунізації проти COVID-19 на національному рівні. Представникам країн були запропоновані схеми моніторингу вакцинації та цільові групи населення. Також розглянули питання щодо моніторингу та схем звітування несприятливих подій після імунізації.

Експерти з різних країн поділилися досвідом національних систем планування імунізації, планами поставок і проведення самої вакцинації.

Питання, що обговорювалися під час вебінару ЄМА, допоможуть фахівцям підготуватися до імунізації населення вакцинами проти COVID-19 та здійснювати моніторинг за їх безпечністю з урахуванням існуючих систем фармаконагляду.

thumbnail