thumbnail

Вчора, 29.03.2021, вступила в дію перша в Україні Настанова «Державна оцінка медичних технологій для лікарських засобів». В її розробці брали активну участь фахівці ДЕЦ.

«Перша Настанова з ОМТ – ще один вагомий крок на шляху подальшого розвитку оцінки медичних технологій в Україні. ЇЇ затвердження сприятиме плануванню і проведенню ОМТ відповідно до міжнародних стандартів, дозволить нам оптимізувати експертизи заяв і досьє. Але головне – покращить доступ пацієнтів до ефективних, безпечних та економічно доцільних ліків в Україні, – прокоментував важливу для всієї фармгалузі подію директор Центру Михайло Бабенко.
Нагадаємо, що робота над розробкою актуальної версії тривала більше року і об’єднала кращих експертів з ОМТ ДЕЦ, Міністерства охорони здоров’я України, Експертного комітету з відбору та використання ЛЗ, представників зацікавлених інституцій та організацій. Настанова розроблена відповідно до міжнародних практик і пройшла активне громадське обговорення. З її появою виконавці та користувачі ОМТ матимуть чітке уявлення і рекомендації з проведення порівняльного аналізу клінічної ефективності, безпеки та економічної доцільності ЛЗ для підготовки заяв і досьє.
Серед авторів і дописувачів нової Настанови: директор Державного експертного Центру МОЗ України Михайло Бабенко, заступник директора з клінічних питань Михайло Лобас, керівниця департаменту ОМТ Центру Ореста Піняжко, інші відомі фахівці фармацевтичної галузі.

thumbnail