thumbnail

В останній день березня директор ДЕЦ Михайло Бабенко відвідав архів Центру. Мета – перевірка роботи і вирішення нагальних питань.

Під час зустрічі Михайло Миколайович розпитав керівницю архіву Марину Семків про те, як проходить отримання, сортування , облік, розподіл та зберігання документів і поцікавився потребами підрозділу. Під час відвідин виявили кілька питань, які вимагають особливої уваги.
«Сьогодні, завдяки прискореним процедурам реєстрації, документи теж надходить до сховищ прискореними темпами – по 2 тисячі одиниць протягом тижня. Їх необхідно не просто облікувати, а й розмістити. Тому виникла проблема з місцем. Це ще раз підкреслює важливість діджиталізації та впровадження електронних баз даних для зберігання архівів», –  наголосив очільник ДЕЦ.
Інша проблема полягає в тому, що згідно 426 наказу МОЗ, реєстраційні матеріали надходять до архіву у трьох примірниках.
«За попереднім аналізом такі документи складають третину всіх, що зберігаються. Для оптимізації сховищ ми вимушені проводити експертизу наявних цінностей і вилучати. Це питання також потребує вирішення, – підкреслив директор.
За результатами зустрічі Михайло Бабенко наголосив, що робота архіву Центру відбувається досить добре і пообіцяв співробітниками свою підтримку.
Нагадаємо, що архів Державного експертного центру МОЗ України існує тридцять років. На сьогодні в його чотирьох сховищах зберігаються більше 400 тисяч документів. Загальна площа приміщень складає близько 2500 тис квадратних метрів. Це один з найбільших архівів України.

thumbnail