thumbnail

Вічна пам’ять і слава видатному вченому в галузі токсикології Ісааку Михаловичу Трахтенбергу

Колектив Державного експертного центру МОЗ України висловлює глибокий жаль з приводу смерті видатного вченого, голови консультативно-експертної групи з лікарської токсикології Центру Ісаака Михайловича ТРАХТЕНБЕРГА.
Ісаак Михайлович Трахтенберг – доктор медичних наук, професор, Член-кореспондент НАН та академік НАМН України майже 30 років був незмінним головою консультативно-експертної групи з лікарської токсикології Центру, безумовним авторитетом серед колег, українських вчених і наукової спільноти світу.
Видатний вчений здійснив важливі відкриття в галузі експериментальної токсикології, гігієни промислового середовища, довкілля та лікарської токсикології. Розробив низку рекомендацій, які отримали міжнародне визнання. Він є автором понад 500 наукових праць, з них 29 монографій, підручників і довідників.
Ісаак Михайлович завжди активно та принципово відстоював свою позицію на засіданнях Центру. Це були емоційні, оригінальні із цитуванням видатних учених і митців виступи. Він знаходив інтелектуальне і естетичне задоволення в роботі, у спілкуванні з колегами і навіть у драматичних подіях вмів бачити позитивні моменти.
В цьому році Ісааку Михайловичу мало виповнитися 100 років з дня народження. Та на превеликий жаль, сьогодні 27 січня 2023 року, серце видатного вченого зупинилося.
«Від себе особисто і від всього колективу Центру висловлюю щирі співчуття рідним і близьким, колегам, учням і всім, хто знав Ісаака Михайловича. Вічна пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях, а його ім’я – в історії Центру, – підкреслив директор Центру Михайло Бабенко.

thumbnail