thumbnail

Вітаємо із 70-річчям ОЛЕКСАНДРА ПАВЛОВИЧА ГУДЗЕНКА!

Колектив ДЕЦ щиро вітає з 70-річним ювілеєм ОЛЕКСАНДРА ПАВЛОВИЧА ГУДЗЕНКА – видатну особистість у галузі фармації, доктора фармацевтичних наук, професора, Заслуженого працівника охорони здоров’я України, у минулому заступника Міністра охорони здоров’я України, нині – керівника Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру.

Більше 50 років Олександр Павлович присвятив розвитку фармацевтичної галузі України. Розпочавши трудовий шлях зі звичайного рецептара міської аптеки, Олександр Гудзенко більше 20 років пропрацював керівником КП «Луганська обласна «Фармація», у 2007–2008 рр. та 2010–2011 рр. обіймав посаду заступника міністра охорони здоров’я України, де курував фармацевтичний напрямок у сфері охорони здоров’я, більше 30 років свого життя присвятив науковій та викладацькій діяльності при Луганському державному медичному університеті, де до цих пір залищається професором кафедри технології ліків, організації та економіки фармації. Є автором близько 300 наукових статей і методичних розробок, 4 монографій, 6 підручників та посібників, співавтором Національного стандарту України «Символи графічні для маркування медичних виробів». Нині до сих пір активно трудиться на посаді керівника Агенції методологічної та науково-практичної роботи ДЕЦ, де активно розвиває напрям безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних кадрів.

За заслуги в розвитку охорони здоров’я і високий професіоналізм нагороджений багатьма нагородами та відзнаками: званням «Заслужений працівник охорони здоров’я України» (1998), Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2000), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2002), Грамотою (2003) та Почесною грамотою Верховної Ради України (2013), медалями «За заслуги перед Луганщиною» ІІІ (2006) та ІІ ступенів (2008), Почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України (1998, 1999, 2006, 2013, 2015, 2016). Неодноразово нагороджувався почесними грамотами Луганської обласної ради та Луганської обладміністрації, а за вагомий особистий внесок у розвиток медичної освіти — почесними грамотами ДЗ «Луганський державний медичний університет».

Для всіх, хто знає Олександра Павловича, це – еталон мудрого і успішного управлінця, наставника, професіонала своєї справи, який все життя присвятив розвитку фармацевтичної галузі України. За зовнішнім спокоєм, усмішкою і незмінним оптимізмом завжди стоять сміливі рішення і високі стандарти в досягненні цілей. Навіть зараз, в часи тривоги та постійного корегування планів, він твердо тримає руку на пульсі та вміло вирішує найскладніші завдання, продовжуючи і досі працювати на благо галузі.

Від імені директора Центру Михайла Бабенка та усього колективу ДЕЦ щиро вітаємо ювіляра з цією визначною датою. Бажаємо міцного здоров’я, оптимізму, легкості у досягненні поставлених цілей, довгих років життя, гарного настрою та миру.

З нагоди 70-річного ювілею своїми спогадами та теплими відгуками про Олександра Павловича директор Центру Михайло Бабенко поділився в інтерв’ю у Щотижневику «Аптека» https://www.apteka.ua/article/669544?fbclid=IwAR1T4hk5oIQ78SlHWRshFajJ6wkS8WWhvHnOOkBcFjE_Ih-LoPjK_4w9J6I

До найщиріших слів привітань також долучилися заступниця директора ДЕЦ Євгенія Ткаченко, начальник фармацевтичного управління МОЗ України Тарас Лясковський, ректор ДЗ «Луганський державний медичний університет» Сергій Смірнов та колектив кафедри фармації ЛДМУ, в.о. ректора Національного фармацевтичного університету Алла Котвіцька, завідувачка кафедри організації та економіки фармації НФаУ Алла Немченко, директор ГС «Аптечна професійна асоціація України» Володимир Руденко, генеральний директор ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» Михайло Пасічник та багато інших визначних постатей фармгалузі України.

Ознайомитися із ювілейною публікацією у Щотижневику «Аптека» можна за посиланням

thumbnail