thumbnail

ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac для екстреного використання

01.06.2021 Всесвітня організація охорони здоров’я включила до переліку ВООЗ для застосування у надзвичайних ситуаціях вакцину Коронавак – це вакцина для профілактики COVID-19, виробництва Синовак Лайф Саєнсіз Ко., Лтд., Китай ( вирощена з використанням клітин VERO, інактивована).

Рекомендації для використання під час надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я надані за результатами врахування сприятливого співвідношення користь-ризик. Зважаючи на це, країни, організації, що надають фінансування, закупівельні організації та громадськість отримали гарантію того, що вона відповідає міжнародним стандартам якості та є безпечною.

Дозвіл ВООЗ на екстрене використання – це процедура оцінки неліцензованих вакцин під час надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я. Його кінцева мета – прискорити доступ до цих продуктів людям, які їх потребують. Проходження даної процедури є необхідною умовою для постачання вакцин в межах програми COVAX.

Нагадаємо, що вакцина CoronaVac – одна з вакцин, рекомендованих Державним експертним центром під зобов’язання для екстреного застосування. Реєстраційне посвідчення №UA/18630/01/01, Наказ МОЗ України від 09.03.2021 №419.

thumbnail