thumbnail

Advanced Therapies Week 2024 – команда ДЕЦ на чолі з директором Михайлом Бабенком взяла участь у міжнародній конференції у США, проведено зустріч з FDA

Представники Центру на чолі з директором Михайло Бабенко за запрошення Phacilitate стали делегатами міжнародної щорічної конференції з лікарських засобів передової терапії Advanced Therapies Week 2024, що проходила протягом 16-19 січня у США.

До складу делегації, окрім Михайла Бабенка, також увійшли директор департаменту ОМТ та раціональної фармакотерапії Центру Ореста Піняжко, завідувач сектору координації консультативно-експертних груп Олена Семенченко, радник директора з питань ОМТ, доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедрою організації економіки фармації НМУ ім. О.О. Богомольця Костянтин Косяченко.

Метою участі було ознайомитися з останніми досягненнями у сфері передових методів лікування; регуляторними аспектами та успішними стратегіями виведення на ринок лікарських засобів передової терапії, ефективною логістикою; обмінятися досвідом щодо клінічних випробувань та оцінки медичних технологій лікарських засобів передової терапії зі світовими лідерами думок; посилити співпрацю з представниками міжнародної спільноти у сфері клінічних випробувань та OMT; посилити розбудову міжнародного медичного партнерства.

Advanced Therapies Week 2024 цьогоріч зібрала більш як 2600 учасників, 250 доповідачів, 6 тематичних панельних дискусій. Під час виставки було представлено більше ніж 600 інноваційних біотехнологій від понад 180 компаній світу. Щорічній події глобального масштабу цього року виповнилося 20 років.

У рамках офіційної програми конференції команда Центру долучилася до пленарних засідань, сесій, панельних дискусій та круглих столів, відвідала виставку.

Проведено зустріч з Селією Віттен (Celia Witten), заступником директора Центру оцінки та дослідження біологічних препаратів (CBER) FDA, під час якої сторони обговорили перспективи співпраці.

Взяли участь у панельній дискусії «Підтримка охорони здоров’я та надання медичних послуг – співпраця в сфері клітинної та генної терапії (CGT) між клініцистами, законодавцями та страховиками», під час якої директор департаменту ОМТ та раціональної фармакотерапії Ореста Піняжко долучилася до обговорення стосовно досвіду, викликів та можливостей ОМТ для засобів передової терапії у Центральній та Східній Європі, перспектив передової терапії в Україні, основних напрацювань та майбутніх змін у сфері ОМТ .

Участь в Advanced Therapies Week 2024 стала чудовою можливістю для представників Центру поспілкуватися з лідерами галузі, обмінятися досвідом, познайомитися з новаторськими дослідженнями та отримати цінні уявлення про майбутнє лікарських засобів передової терапії.

«Це був дуже потужний захід за участю розробників, інвесторів та регуляторів з усього світу. Ми дізналися багато нового, обмінялися досвідом і отримали розуміння, як відбувається розвиток лікарських засобів передової терапії у світі. Під час зустрічі із Селією Віттен, заступником директора Центру оцінки та дослідження біологічних препаратів FDA, ми обговорили варіанти можливої співпраці, про які повідомимо незабаром», – прокоментував результати поїздки директор Центру Михайло Бабенко.

thumbnail