thumbnail

Центр опридюднив новий звіт з безпеки вакцин проти COVID-19 у дітей 12+

В Україні триває вакцинація дітей від 12 років проти COVID-19. Протягом минулого тижня 1477 підлітків отримали захист від тяжких форм коронавірусу.

Згідно з новим звітом за безпекою вакцин проти COVID-19, станом на 22.05.2022 в Україні дітям введено 303 996 доз вакцини Comirnatу.

  • Відсоток виникнення несприятливих подій – 0, 012 %.
  • Загальна кількість повідомлень НППІ – 37.
  • У 33 випадках НППІ реакція дітей була пов’язана з властивостями вакцини, у 3 – зі страхом ін’єкції (синкопе), у 1 – випадкова подія, що пов’язана з імунізацією та співпала у часі.
  • За даними з карт-повідомлень, у 74,58 % випадків йшлося про такі прояви, як короткочасне підвищення температури, слабкість, почервоніння, набряк та біль у місті введення. Детальніше про результати нового звіту: https://www.dec.gov.ua/materials/derzhavnyj-ekspertnyj-czentr-oprylyudnyuye-novyj-shhotyzhnevyj-zvit-za-bezpekoyu-vakczyn-proty-covid-19-u-ditej-vikom-vid-12-rokiv-11/

Нагадаємо, що:

  • на сайті Центру в розділі «Імунопрофілактика» оновлення – з’явилася рубрика «Поради щодо щеплень дітей, які виїхали за кордон». На сьогодні вже доступна інформація щодо проведення обов’язкових рутинних щеплень, передбачених національним календарем, дітям, які знаходяться у Великій Британії, Німеччині, Чехії, Польщі, Угорщині та Румунії. А також «Порівняльний аналіз календарів щеплень Сполучених Штатів Америки та України». Більш детально – за посиланням: https://www.dec.gov.ua/materials/imunoprofilaktyka/?role=patient

Новий звіт про безпеку вакцин вже за тиждень.

thumbnail