thumbnail

Міжнародне співробітництво у сфері фармаконагляду, – Євгенія Ішкова про результати під час фармацевтичного форуму «Фарма@Фокус на пацієнта 2024. Фармаконагляд»

Заступниця директора з реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ішкова (Ткаченко) під час виступу на фармацевтичному форумі «Фарма@Фокус на пацієнта 2024. Фармаконагляд» відзвітувала присутнім про результати міжнародної співпраці за напрямком фармаконагляд.

Зокрема, детально зупинилася на співпраці з Uppsala Monitoring Centre та European Medicines Agency (EMA) в рамках Проєкту передвступної допомоги країнам кандидатам на вступ до ЄС (IPA II, IPA III).

«2023 рік ознаменувався значною кількістю нових контактів з регулярними органами та міжнародними організаціями. І як результат фахівці департаменту фармаконагляду у 2023 мали доступ до тих курсів і практичних занять, які раніше були недоступні.

Наразі ми маємо дуже плідну співпрацю з UMC та ЕМА. Фахівці з фармаконагляду Центру отримають нові знання, посилюють існуючі навички щодо медпомилок, управління сигналів, знайомляться с досвідом проведення інспекцій з фармаконагляду та багато іншого. Ми розуміємо важливість такої співпраці і будемо і надалі посилювати цей напрям» – зазначила Євгенія Ішкова.

Нагадаємо, днями у Києві відбувся фармацевтичний форум з питань фармаконагляду з міжнародною участю. Своїм досвідом, а також окремими питаннями у сфері фармаконагляду, ділилися представники Комітету з оцінки ризиків у фармаконагляді European Medicines Agency (PRAC), Uppsala Monitoring Centre, Агенції з медичної продукції Швеції, Управління з реєстрації лікарських засобів, медичних виробів і біоцидних продуктів Польщі. Міжнародні спікери доєдналися до події у форматі онлайн.

 

thumbnail