thumbnail

Онлайн-зустріч Михайла Бабенка з представниками Американської торговельної палати в Україні

8 грудня очільник ДЕЦ спільно з керівниками профільних департаментів Центру провели робочу онлайн-зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні, Посольства США в Україні, USAID та SAFEMed. Присутні обговорили низку стратегічних заходів для оптимізації регуляторної системи у фармацевтичній галузі.

«Спільно з колегами з Американської торговельної палати ми дійшли згоди у важливості діджиталізації всіх процесів Центру. Також я підтримую та буду сприяти повномасштабній реалізації напрямку оцінки медичних технологій в Україні, мета якого — вибір найоптимальніших лікарських засобів та медичних технологій для пацієнтів», – прокоментував Михайло Бабенко.

Під час зустрічі експерти обговорили ключові пріоритети на шляху до позитивних змін у системі охорони здоров’я:

  • впровадження оцінки медичних технологій (ОМТ) та всебічна підтримка цього напрямку;
  • належна реалізація договорів керованого доступу (ДКД);
  • вдосконалення регуляторної бази та її максимальне наближення у відповідності до європейських норм законодавства в фармацевтичній сфері;
  • впровадження електронних механізмів для реєстрації лікарських засобів;
  • питання співпраці по біоеквівалентності та інші.

Сторони погодились, що удосконалення процесів, впровадження нових напрямів діяльності Центру та подальша співпраця з міжнародними партнерами сприятиме розвитку фармацевтичної галузі та системи охорони здоров’я в Україні.

thumbnail