thumbnail

Ореста Піняжко розповіла про перші успіхи співпраці з міжнародними партнерами в напрямку ОМТ

За словами Михайла Бабенка, подальший розвиток оцінки медичних технологій – один з важливих напрямів діяльності Центру. Він дозволяє ефективно застосовувати результати ОМТ для розробки регуляторних переліків лікарських засобів, галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Про досвід співпраці з Європейською мережею агентств з оцінки медичних технологій (EUnetHTA) та участь у спільних проєктах розповіла директорка Департаменту оцінки медичних технологій Центру Ореста Піняжко в інтерв’ю для Pharma.net.

EUnetHTA створена для ефективної та стійкої мережі ОМТ у Європейському Союзі. Вона забезпечує співпрацю між країнами-учасницями для впровадження кращих практик з ОМТ на регіональному, європейському та національному рівнях. Наш Департамент є асоційованим членом EUnetHTA з квітня 2019 і за цей час ми встигли взяти участь у 5 спільних міжнародних оцінках лікарських засобів.

Наразі, окрім EUnetHTA Державний експертний Центр активно співпрацює з ISPOR, HTAi, INAHTA та SAFEMed USAID. Департамент ОМТ Центру і надалі планує долучатися до проведення спільних оцінок EUnetHTA для розвитку експертних навичок.

На мою думку, наша активна співпраця з EUnetHTA та іншими міжнародними організаціями сприятиме визнанню Департамента як на національному, так і на міжнародному рівнях, підвищенню довіри громадськості до цього напряму і подальшому розвитку ОМТ в Україні», – поділилась Ореста Піняжко.

Більш детально за посиланням

thumbnail