thumbnail

Рік міжнародного партнерства і взаємодії – вітання Михайла Бабенка з Різдвом та Новим роком!

Завершується 2023 рік – рік незламності, сили та віри в Перемогу. Ми вистояли і впевнено йдемо шляхом європейського майбутнього. Цей рік продемонстрував важливу роль партнерства і взаємодії на всіх рівнях – незважаючи на виклики війни, ми заклали фундамент для подальшого зростання та розвитку фармацевтичної галузі України.

У цьому році фахівці ДЕЦ стали частиною експертних тренінгів, NICE, Uppsala Monitoring Centre, робочої групи ICH – ми високо цінуємо цей вид допомоги, і вже у 2024 році включені до цілого ряду програм навчання задля підвищення кваліфікації наших експертів у різних напрямках діяльності Центру.

Продовжено активний розвиток eCTD формату подачі досьє на реєстрацію лікарських засобів – дякуємо ЕМА, регуляторам Польщі, Швеції, Хорватії за наставництво і ефективну співпрацю.

Спільно з Міністерством охорони здоров’я України та Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками здійснено перші кроки до створення єдиного органу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів. Розпочато діалог з усіма зацікавленими сторонами щодо ризиків, перспектив та особливостей функціонування незалежного органу, який удосконалить процеси і гарантуватиме виробництво, експорт, імпорт, рекламу, дистрибуцію, продаж і застосування лікарських засобів та медичної продукції належної якості. Важливо, що Україна не одна на цьому шляху, і нам доступні кращі європейські практики. Впевнений, ми всі разом приймемо найефективніше рішення.

Хочу подякувати усім небайдужим, хто доєднався та зробив свій внесок у розвиток фармацевтичної галузі та охорони здоров’я України.

Користуючись нагодою, щиро вітаю з Різдвом та Новим роком! Бажаю, щоб 2024 рік став роком Перемоги, нових змін, зміцнення та зростання. Слава Україні! Слава ЗСУ!

Михайло Бабенко,

директор ДП «Державний експертний центр МОЗ України»

thumbnail