thumbnail

Центр рекомендував можливість включення лікарського засобу ривароксабан для профілактики інсульту та системної емболії із неклапанною фібриляцією передсердь до Нацпереліку основних лікарських засобів, – висновки ОМТ

Близько 60 тисяч пацієнтів із неклапанною фібриляцією передсердь матимуть додатковий вибір лікування для профілактики інсульту та системної емболії.

За результатами проведеної державної оцінки медичних технологій Центром рекомендовано розглянути можливість включення лікарського засобу ривароксабан для профілактики інсульту та системної емболії із неклапанною фібриляцією передсердь до Національного переліку основних лікарських засобів.

Висновок опубліковано на сайті Центру: http://surl.li/stdea

Фібриляція передсердь (ФП) є найбільш поширеним хронічним порушенням ритму серця. Ризик розвитку ФП збільшується з віком. Очікується, що за наступні 50 років захворюваність стане принаймні удвічі вищою, враховуючи старіння населення.

Тому профілактика ускладнень фібриляції передсердь має важливе значення і разом з іншими серцево-судинними захворюваннями входить до пріоритетних напрямів розвитку сфери охорони здоров’я на 2023-2025 роки для першочергового забезпечення профілактики, ранньої діагностики і лікування.

Антикоагулянтний лікарський засіб ривароксабан продемонстрував ефективність у профілактиці інсультів та емболій у пацієнтів з неклапанною фібриляцією передсердь, не поступаючись традиційним препаратам, таким як варфарин. Загальна ефективність та безпека цього препарату допоможуть поліпшити якість лікування пацієнтів з фібриляцією передсердь.

thumbnail