thumbnail

Десятки рекомендацій до реєстрації та сотні змін у реєстраційні матеріали — ДЕЦ підвів підсумки роботи за останній тиждень

В умовах пандемії керівництво та експерти ДЕЦ роблять все можливе для своєчасної появи в Україні якісних і безпечних ліків. Кожного тижня на чергових та позачергових засіданнях НЕР і НТР приймаються десятки рішень щодо реєстрації та перереєстрації лікарських засобів, внесення поправок у протоколи чи реєстраційні матеріали.

Особливу увагу експерти приділяють засобам для лікування Covid-19. Наразі терміни їх реєстрації значно скоротилися і становлять 5 днів.

Сьогодні вся команда на чолі з керівником ДЕЦ Михайлом Бабенко працюють в надскладному режимі. Минулого тижня відбулися два чергових і два позачергових засідання НЕР та НТР.

За їх результатами ДЕЦ надав рекомендації МОЗ: – до реєстрації лікарських засобів – 16; – до затвердження міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань – 13; – до зняття з процедури реєстрації – 2; – до перереєстрації – 25. Також надані рекомендації – до перереєстрації субстанцій – 5; – внесення змін у реєстраційні матеріали на ЛЗ – 292; – поправок до протоколів міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань ЛЗ – 55.

На позачергових засіданнях НЕР та НТР з питань COVID-19, надані рекомендації МОЗ: – до реєстрації ЛЗ – 1; – до протоколів міжнародних клінічних випробувань ЛЗ для лікування COVID-19 в Україні – 3; -до реєстрації субстанцій – 1.

thumbnail