thumbnail

Фахівці Центру взяли участь у Світовому конгресі EPA 2024 в Амстердамі

Заступник директора Центру з клінічних питань Михайло ЛОБАС та директор Департаменту оцінки медичних технологій Ореста ПІНЯЖКО взяли участь у Світовому конгресі доказових даних, ціноутворення та доступу в охороні здоров’я (World EPA Congress 2024), найбільшому в Європі конгресі з доступу до ринку ціноутворення та доказових даних. Захід проходив 12-13 березня в Амстердамі (Нідерланди).

У рамках заходу наші фахівці долучилися до низки пленарних засідань та сесій, присвячених питанням доказових даних реальної клінічної практики, проведення клінічних випробувань лікарських засобів, доступу пацієнта до нових методів лікування, договорів керованого доступу, використання даних в процесі ОМТ, доступу до ринку та ціноутворення, а також щодо цифровізації в охороні здоров’я.

У якості спікера Ореста ПІНЯЖКО виступила з презентацією «Доступ до інноваційних медичних технологій в Україні та країнах Центральної та Східної Європи» («Access to innovative health technologies in Ukraine and CEE»).

Захід об’єднав представників агенцій з ОМТ провідних європейських країн, міжнародних експертів в сфері охорони здоров’я, представників фармацевтичної та біотехнологічної індустрії.

Наші глобальні цілі участі у Конгресі:

∙ обмінятися досвідом та посилити взаємозв’язки з представниками міжнародної спільноти у питаннях ОМТ, клінічних випробувань та ціноутворення;

∙ ознайомитися з глобальними перспективами доступу до ринку та ціноутворення, цифрової трансформації (аналітика даних), використання даних для ОМТ, інноваційними економічними процесами в охороні здоров’я, новими регуляторними вимогами у ЄС щодо ОМТ та клінічних випробувань.

∙ представити досвід України, підвищити рівень відповідності процедур ОМТ в Україні міжнародній практиці.

Вивчення міжнародного досвіду сприятиме покращенню напрацювань Центру у напрямку доступу населення до клінічно ефективних та економічно доцільних лікарських засобів.

thumbnail