thumbnail

Оприлюднено Програму фармацевтичного форуму «ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА 2024. ФАРМАКОНАГЛЯД»

Оприлюднено Програму фармацевтичного форуму «ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА 2024. ФАРМАКОНАГЛЯД», що відбудеться 07 березня 2024 року у Києві.

У Програмі передбачено проведення 2 тематичних сесій та 3 панельних дискусій, що будуть присвячені зокрема таким питанням:

СЕСІЯ 1. Фармаконагляд. Міжнародна співпраця

Сесія присвячена місцю України у сфері нагляду за безпекою лікарських засобів на міжнародній арені, досягнутим результатам та перспективам, представленню європейського досвіду з фармаконагляду (Польща, Швеція).

Панельна дискусія 1. Значення фармаконагляду у системі охорони здоров’я

Питання у широкому колі обговорять представники МОЗ України, Центру громадського здоров’я, представники Державного експертного центру з фармаконагляду у регіонах та інші.

Панельна дискусія 2. Фармаконагляд в Україні. Кадрове забезпечення.

Дискусія торкнеться питань кадрового забезпечення та перспектив розвитку напряму – до обговорення долучаться представники МОЗ України, Національного фармацевтичного університету (НФаУ), Національного університету охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика, Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського та інші.

СЕСІЯ 2. Окремі питання фармаконагляду. Питання, на які отримано відповіді

Сесія торкнеться важливих питань фармаконагляду в особливих групах пацієнтів (європейський досвід), важливості звітування про побічні реакції ЛЗ з метою забезпечення якості отриманих даних для прийняття регуляторних рішень та уникнення медичних помилок; проведенню заходів з мінімізації ризиків з точки зору регулятора та заявників.

Панельна дискусія 3. Інспекції/аудит системи фармаконагляду

Обговорення присвячене новим підходам до інспекцій/аудитів системи фармаконагляду заявників, у т.ч. європейському досвіду, актуальним питанням аудиту системи фармаконагляду в умовах війни, результатам цільових аудитів, питанням інспекції та самоінспекції з точки зору заявників.

Результатом роботи Форуму стане розробка та ухвалення спільної резолюції разом із представниками фармацевтичної галузі.

У заході візьмуть участь: заступники Міністра охорони здоров’я України Сергій ДУБРОВ та Марина СЛОБОДНІЧЕНКО (узгоджуються), директор ДЕЦ Михайло БАБЕНКО, заступник директора ДЕЦ з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія ІШКОВА (ТКАЧЕНКО), начальник Фармацевтичного управління МОЗ України Тарас ЛЯСКОВСЬКИЙ, директор Департаменту з фармаконагляду ДЕЦ Тетяна БАШКАТОВА, фахівці Центру з питань експертизи матеріалів з безпеки лікарських засобів, моніторингу і менеджменту інформації з безпеки та оцінки періодично оновлюваних звітів з безпеки, аудиту системи фармаконагляду заявників – Євгенія СКОРИК, Марина ЛЬОРИНЕЦЬ, Марія НЕСТЕРЧУК, Оксана ГЛУЩЕНКО.

На запрошення ДЕЦ до заходу у форматі онлайн долучаться поважні міжнародні спікери – представники Uppsala Monitoring Center (UMC), Комітету з оцінки ризиків у фармаконагляді (PRAC) EMA, керівники та фахівці з питань фармаконагляду європейських регуляторних органів:

– Peter HJELMSTRÖM, директор Uppsala Monitoring Center, Швеція;

– Viola MACOLIC SARINIC, науковий керівник Комітету з оцінки ризиків у фармаконагляді (PRAC) EMA, Амстердам, Королівство Нідерланди;

– Міхал ГРИЗ, директор Департаменту інспектування лікарських засобів та медичних виробів Управління з реєстрації лікарських засобів, медичних виробів і біоцидних продуктів, Республіка Польща

– Анджей ЧЕСЛАВСЬКИ, директор департаменту моніторингу побічних реакцій лікарських засобів Управління з реєстрації лікарських засобів, медичних виробів і біоцидних продуктів, Республіка Польща;

– Ulla WÄNDER LIMINGA, науковий директор з фармаконагляду Агенції з медичної продукції Швеції, доктор філософії

Також на запрошення організаторів запланована участь представників з фармаконагляду у регіонах Центру (Харків, Львів, Київ), Центру громадського здоров’я МОЗ України, представників фармринку – Генерального директора ТДВ «Рівнефармація» Ольги САДОВНИК, начальника відділу фармаконагляду та клінічних досліджень ТОВ «Гледфарм ЛТД» Тамари ПРИЗИМИРСЬКОЇ, директора департаменту з питань якості, фармаконагляду, регуляторних та міжнародних медичних питань компанії ТОВ «AСІНО УКРАЇНА» Алли СОРОКОЛЄТОВОЇ, менеджера з якості системи фармаконагляду ТОВ «АСІНО УКРАЇНА», доцента кафедри фармакології НМУ ім. О.О. Богомольця Олени МАТВЄЄВОЇ, менеджера з фармаконагляду представництва компанії «ЕббВі Біофармасьютікалз ГмбХ» в Україні Валентини ЯЙЧЕНІ та інших.

Ознайомитися з Програмою заходу можна на спеціальній сторінці Форуму за посиланням https://pharmacovigilance.minisite.ai/, завантажити документ – зі сторінки сайту ДЕЦ за посиланням https://www.dec.gov.ua/news/zaproshuyemo-na-farmaczevtychnyj-forum-farmafokus-na-pacziyenta-2024-farmakonaglyad/

Нагадаємо, організаторами заходу є Державний експертний центр МОЗ України у співпраці з ТОВ «УкрКомЕкспо».

Форум має на меті підкреслити важливу роль та значення фармаконагляду у системі охорони здоров’я України, звернути увагу на питання глобальної безпеки лікарських засобів, здійснення фармаконагляду в умовах війни. Під час сесій та панельних дискусій будуть представлені європейський досвід у здійсненні нагляду за безпекою ліків, актуальні питання фармаконагляду в Україні, інспекцій/аудитів.

Запрошуємо до участі!

Формат – офлайн-онлайн.

Місце проведення заходу: конференц-готель Mercure Congress Centre, Київ, вул. Вадима Гетьмана, 6.

Прямий лінк на гугл-форму для реєстрації https://docs.google.com/…/1WMPAYYm28TxGpEJ…/viewform…

thumbnail