thumbnail

Фахівці Центру долучилися до міжнародного Симпозіуму з належної клінічної практики та фармаконагляду «Good Clinical Practice and Pharmacovigilance Symposium»

Фахівці Центру на чолі з Михайло Бабенко долучилися до Спільного симпозіуму FDA (США), MHRA (Велика Британія) та Health Canada (Канада) з належної клінічної практики та фармаконагляду «Good Clinical Practice and Pharmacovigilance Symposium» у форматі онлайн.

Захід проходив 13-15 лютого 2024 року в Меріленді (США) та був присвячений глобальним клінічним випробуванням, належній клінічній практиці, біоеквівалентності та фармаконагляду в постпандемічному світі.

Під час презентацій та панельних дискусій висвітлювалися останні оновлення ICH E6(r3) та регуляторні перспективи впровадження пропорційного та ризик-орієнтованого підходів до розробки та проведення випробувань, що допоможе забезпечити достатню якість отриманих даних для прийняття правильних рішень. Також учасники дискусій обговорили постійний розвиток нових операційних підходів, джерел даних і технологій, що використовуються в клінічних випробуваннях, а також нові підходи до регуляторних інспекцій.

Так, зокрема, наші фахівці ознайомилися з питаннями:

  • продовження розвитку децентралізованих випробувань та інноваційних технологій, що використовуються в клінічних випробуваннях;
  • важливістю впровадження стратегій управління якістю та управління даними;
  • пропорційними ризиками для безпеки учасників випробувань і надійності даних;
  • досвідом біоаналітичних досліджень FDA та MHRA
  • новими технологіями та пов’язаними з ними досягненнями у сфері фармаконагляду;
  • перспективами інспекцій з фармаконагляду.

Отримані знання є корисними в контексті подальшої експертної діяльності, перспектив та інновацій розвитку напрямів, посилення співпраці регуляторних органів та обміну інформацією в глобальному масштабі.

Щиро завдячуємо FDA за запрошення та цінний досвід.

thumbnail