thumbnail

В ДЕЦ провели масштабну експертизу цінності архівних документів

Відповідно до вимог Правил організації діловодства та архівного зберігання документів в Державному експертному центрі МОЗ України провели масштабну експертизу цінності документів, мета якої – оптимізація архіву.

За результатами проведеної експертизи цінності документів Центру складено акт про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду України, за 1989-2014 роки, які не підлягають подальшому зберіганню,

у зв’язку із закінченням граничних строків їх зберігання.

Зазначений акт схвалено експертною комісією Центру, погоджено експертно-перевірною комісією Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України та затверджено очільником Центру Михайлом Бабенком.

Обсяг оптимізації сягає понад 5 % від загальної кількості документів, що зберігаються в архіві Центру. Така масштабна експертиза цінності документів в Центрі проводяться вперше.

На сьогодні розпочато передачу відібраних документів організації із заготівлі вторинної сировини для знищення шляхом подрібнення до стану, що виключає можливість їх прочитання чи відновлення.

У майбутньому в рамках діджиталізації всіх процесів Центру планується переведення частини документів у цифровий формат. Це дозволить значно скоротити фінансові витрати Центру на оренду приміщень, що використовуються в якості архівних сховищ.

thumbnail