thumbnail

Безпека застосування вакцин у дітей віком 12+ – результати нового щотижневого звіту!

Станом на 16 лютого 2022 року дітям введено 184 692 дози вакцини Comirnaty.

Згідно з інформацією, яка надійшла до Центру з карт-повідомлень, загальна кількість випадків НППІ у дітей – 36, 35 з них несерйозні, тобто відповідали наявній інформації в інструкції для медичного застосування.

Відсоток виникнення несприятливих подій – 0, 019 %.

Найчастіше (74,14 % випадків) спостерігалися загальні розлади та розлади у місці введення, а саме: підвищення температури, слабкість, почервоніння, набряк та біль у місті введення.

Нагадаємо, що вакцинація дітей та підлітків відбувається за умов:

  • для дітей 12-13 років – за згодою батьків або опікунів відповідно до статті 43 Основ законодавства про охорону здоров’я (форма N 063-2/о).
  • для дітей 14-17 років – на підставі власного рішення. Підлітки віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації, взявши з собою довідку про наявність усіх необхідних щеплень і вакцинуватися проти COVID-19, при цьому не обов’язково мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем.

Більш детально про результати спостереження за безпекою вакцин проти Covid-19 у дітей — на офіційному сайті Центру за посиланням.

thumbnail