thumbnail

Михайло Бабенко: ДЕЦ опрацьовує три заяви на реєстрацію вакцин проти Covid -19

«15 і 16 лютого «Єдине вікно» МОЗ України зареєструвало та передало в Державний експертний центр МОЗ України дві нові заяви про реєстрацію вакцин проти Covid-19. Це
індійська вакцина COVISHIELD, виробництва Серум Інстітьют та COMIRNATY™️ від відомого європейського виробника Пфайзер, Бельгiя. Імунобіологічні препарати подані під зобов’язання для екстреного медичного застосування, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 08.02.2021 року № 95. Наразі вони знаходяться на різних етапах оцінки.

Працівники ДЕЦ усвідомлюють свою відповідальність перед суспільством і докладають усіх зусиль для того, щоб надати експертні висновки стосовно співвідношення «користь/ризик» та перевірки реєстраційних матеріалів в найкоротший термін, як того потребує законодавство України, – заявив Михайло Бабенко.

Нагадаємо, що 10 лютого ДЕЦ отримав заяву про державну реєстрацію в Україні вакцини CoronaVac для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, виробництва Синовак Лайф Саєнсіз Ко., Лтд.

thumbnail