thumbnail

Михайло Бабенко разом з фахівцями Центру вперше беруть участь у воркшопі ICMRA в статусі Асоційованого члена організації. Темою для обговорення став варіант Омікрон.

Головними цілями участі у засіданні робочої групи з Омікрон є отримання нових знань в галузі:

  • останніх розробок вакцин проти варіанту Omicron,
  • глобального узгодження критеріїв вибору адаптованих вакцин,
  • регуляторних вимог до вакцини проти варіанту Omicron (дизайн клінічних досліджень) тощо.

Семінар проходить під головуванням Емер Кук, виконавчої директорки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), голови виконавчого комітету ICMRA. Організатори: FDA та ЕМА. Деталі повідомимо пізніше.

Нагадаємо, що ДЕЦ отримав статус Асоційованого члена Міжнародної коаліції компетентних органів з регулювання лікарських засобів (ICMRA) в листопаді 2021 року. Сьогодні ICMRA – найбільш впливовий формат взаємодії керівників компетентних органів у сфері регулювання та обігу лікарських засобів для людини.

Коаліція створена в 2012 році на 65-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (World Health Assembly). Серед її головних завдань: сприяти кращому захисту громадського здоров’я шляхом надання можливості керівникам регуляторних органів здійснювати колективне та узгоджене стратегічне управління існуючими та новими міжнародними ініціативами, та їх залучення до вирішення спільних регуляторних питань та викликів

thumbnail