thumbnail

Михайло Бабенко: Включення нових ліків до регуляторних переліків для фінансування повинно відбуватися по прозорому та чіткому алгоритму

Днями Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення державної оцінки медичних технологій (ОМТ). Це рішення стало ще одним вагомим кроком на шляху до інституалізації та подальшого розвитку в Україні напрямку, основна мета якого – покращити якість медичної допомоги та визначити, які лікарські засоби і медпослуги доцільно фінансувати та закуповувати державою.

«Державний експертний центр розвиває оцінку медичних технологій з січня 2019 року. За цей час наші фахівці підготували більше сотні звітів методом швидкої оцінки лікарських засобів для включення в центральні програми закупівель, провели десятки експертиз заяв на включення до Національного переліку та Державного формуляру. Разом з МОЗ України ми ініціювали повномасштабне впровадження підходів ОМТ в систему охорони здоров’я. Нове рішення Кабінету Міністрів про Порядок проведення державної оцінки медичних технологій сприятиме подальшій імплементації європейських регуляторних норм в Україні. Включення нових ліків до регуляторних переліків для фінансування повинно відбуватися по прозорому, чіткому та визначеному алгоритму для всіх зацікавлених сторін», – прокоментував постанову Кабінету Міністрів Михайло Бабенко.

thumbnail