thumbnail

Відбувся перший вебінар з ОМТ по новій Настанові!

«Оцінка медичних технологій – новий інструмент для інформування рішень про фінансування лікарських засобів», – про це йшлося вчора на першому з серії нових вебінарів з ОМТ, розроблених фахівцями ДЕЦ. Мета – висвітлити важливу роль ОМТ у процесі доступу на ринок ефективних, безпечних та економічно доцільних ліків та надати практичні навички з підготовки досьє відповідно до нової Настанови з державної ОМТ.

В основу вебінару покладено методологічні підходи на основі кращих практик Міжнародного товариства фармакоекономічних досліджень та результатів лікування ISPOR. Розпочала онлайн навчання директор департаменту ОМТ Центру Ореста Піняжко. В своєму виступі вона висвітлила наступні теми:

  • ОМТ на етапі доступу до ринку лікарських засобів: міжнародний досвід та впровадження в Україні.
  •  За якими критеріями визначається цінність лікарського засобу?
  • Вивчення доступу на ринок та раціоналізація витрат в умовах обмежених фінансових ресурсів.
  • Чому фармакоекономічний аналіз – один з 4 важливих розділів досьє.
  • Як визначити витрати на ЛЗ, необхідні для створення одного року життя, скоригованого на якість QALYта інші питання.

Продовжили вебінар начальник відділу оцінки економічної ефективності лікарських засобів Альона Машейко та експерт Маргарита Хмельовська. Альона Машейко представила основні типи моделей Маркова в програмі TreeAge Pro та продемонструвала поетапний аналіз кейсу: діаграму переходу станів, процес конвертації даних клінічної ефективності, оцінку вірогідностей переходу між станами, розрахунок ланцюга Маркова. Маргаритою Хмельовською було продемонстровано процес побудови моделі переходу станів у TreeAge.

Другий вебінар «Методологія побудови моделі Маркова у MS Excel» відбудеться вже 27 квітня.

Вартість участі: 5000 грн. Після оплати ви отримаєте посилання з доступом до вебінару. Детальніше про те, як подати Заявку, з ким контактувати та про існуючі варіанти оплати за посиланням.

Нагадаємо, що нові онлайн навчання розроблені фахівцями департаменту ОМТ. Отримані знання дозволять оптимізувати процеси підготовки документів, систематизувати знання з фармакоекономіки, навчать проводити аналіз ефективності витрат для отримання достовірних результатів заради того, щоб покращити доступ пацієнтів до ефективних, безпечних та економічно доцільних лікарських засобів.

thumbnail