thumbnail

Центр провів перший вебінар з госпітальної ОМТ для лікарів

Днями в Державному експертному Центрі за технічної підтримки проекту USADE SAFEMed відбувся перший вебінар для представників медичних установ «Введення до госпітальної оцінки медичних технологій».  Мета заходу – розпочати діалог щодо необхідності та шляхів впровадження процесу госпітальної ОМТ в Україні.

Учасників вебінару привітав директор Центру Михайло Бабенко. У своєму відеозверненні він зазначив, що оцінка медичних технологій –  чи не єдиний сучасний інструмент, що може дати правдиву і неупереджену відповідь на низку питань щодо достовірності даних про ефективність, клінічну та економічну доцільність впровадження новітніх технологій, заміщення новими лікарськими засобами і схемами лікування давно відомих методів.

«Мета сьогоднішньої зустрічі – долучити до процесу впровадження ОМТ представників авангардної ланки системи охорони здоров’я, а саме лікарень. Адже ви знаходитесь найближче до пацієнтів і знаєте, що їм найнеобхідніше. Використовуючи інструменти ОМТ на госпітальному рівні, вам буде значно простіше прийняти рішення, що дозволить максимально ефективно використовувати наявні у вас ресурси з максимальною користю для пацієнта.  Адже ОМТ – це не тільки нові можливості на шляху впровадження нових препаратів, медичних виробів, стандартів та протоколів лікування, а й відповідальність за здоров’я нації», – підкреслив директор Михайло Бабенко.

Від Центру перед учасниками також виступили радник директора Костянтин Косяченко та керівниця департаменту ОМТ Ореста Піняжко. Спікери надали слухачам інформацію щодо загального процесу державної ОМТ, розказали про міжнародний досвід впровадження госпітальної ОМТ (концепція, шляхи застосування та регулювання процесу), потребу впровадження госпітальної ОМТ в України та розкрили інші важливі питання.

Центр підтвердив готовність продовжити діалог та надавати всебічну підтримку в цьому питанні.

thumbnail