thumbnail

ДЕЦ долучився до Різдвяних читань з імунології та алергології у Львові!

Днями у Львові відбулася X міжнародна конференція Різдвяні читання з імунології та алергології. Темою для обговорення стала «COVID-19, Iong-COVID-19, постковідний синдром: їх багатоликість та імунні порушення»

Від ДЕЦ до участі в онлайн та оффлайн форматі долучилися:

  • Михайло Лобас, заступник директора з клінічних питань, кандидат медичних наук розказав присутнім про стан проведення клінічних випробувань в Україні та висвітлив питання нормативно-правового регулювання.
  • Таїса Герасимчук, директор департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань, кандидат фармацевтичних наук поділилася рекомендаціями щодо проведення клінічних випробувань лікарських засобів в умовах подовженого карантину в Україні.
  • Піняжко Ореста, директор Департаменту оцінки медичних технологій, адміністрування державних реєстрів та моніторингу цін, кандидат фармацевтичних наук, представила презентацію на тематику інструментів забезпечення якості медичної допомоги, включаючи такі інструменти як оцінка медичних технологій, клінічні протоколи та стандарти медичної допомоги.
  • Леся Янкова, начальник відділу клінічного аудиту клінічних досліджень Управління аудиту лабораторної та клінічної практик (GLP,GCP) розказала про особливості проведення клінічного аудиту (інспекції) клінічного випробування під час надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я (COVID-19).
  • Гуленко Оксана, начальник відділу стандартизації медичної допомоги Департаменту оцінки медичних технологій, адміністрування державних реєстрів та моніторингу цін презентувала результати розробки галузевих стандартів медичної допомоги за темою «Первинні імунодефіцити».

Башкатова Тетяна, директорка департаменту фармаконагляду розказала як здійснюється моніторинг за безпекою вакцин проти COVID-19, поділилася його результатами та звернула увагу присутніх на спеціально розроблені Центром АІСФ чат-бот у telegram каналі та відео-інструкцію, мета яких – допомогти українцям повідомляти про небажані прояви після вакцинації до єдиної інформаційної системи з фармаконагляду ДЕЦ (АІСФ). Також зупинилася на проявах НППІ після вакцинації, про які найчастіше повідомляють лікарі та пацієнти в Україні та світі і окреслила незвичайні – порушення циклу, набряк обличчя у жінок із застосуванням дермальних філерів в анамнезі, ефекти «ковідна рука» та ін.

thumbnail