thumbnail

Державний експертний центр МОЗ України оприлюднює щотижневі результати спостереження за безпекою застосування вакцин проти Covid-19

Згідно оновлених даних станом на 13.04.2021, після введених 403 548 доз Ковішелд, користь вакцини у  захисті від коронавірусної хвороби продовжує переважати можливий ризик.

З моменту початку вакцинації в Україні до Автоматизованої Інформаційної Системи Фармаконагляду (АІСФ) надійшли 939 карти-повідомлення про випадки несприятливих подій.

Відсоток виникнення НППІ від загальної кількості введених доз складає 0, 23 %. З них 94,5 % – це передбачені і 5,5% – непередбачені несприятливі події.

За частотою виникнення НППІ найчастіше зустрічаються: підвищення температури, загальна слабкість, почервоніння, набряк у місті введення, біль у м’язах, головний біль, сонливість. Детальніше – в інфографіці.

Вакцинування – єдиний спосіб зупинити розповсюдження коронавірусу в Україні і світі. Державний експертний центр і надалі буде повідомляти про результати фармаконагляду за застосуванням вакцин проти Covid-19. Звіти формуються щотижнево і оприлюднюються на сайті та сторінці Facebook.

thumbnail