thumbnail

Фахівці Центру – серед спікерів конференції ВООЗ, присвяченій питанням реєстрації лікарських засобів в умовах пандемії Сovid-19

Днями фахівці Центру долучилися до онлайн конференції ВООЗ – Ninth annual meeting on the World Health Organization (WHO) Collaborative Registration Procedure (CRP). Мета цієї зустрічі – обмін регуляторним досвідом стосовно спільної процедури реєстрації лікарських засобів та вакцин, що пройшли процедуру прекваліфікації ВООЗ та включені до переліку ВООЗ прекваліфікованих лікарських засобів та вакцин.

Від ДЕЦ до конференції приєдналися:

  • Осадченко Світлана, Директорка Департаменту фармацевтичної діяльності;
  • Голодюк Петро, експерт відділу експертизи матеріалів з якості, що подаються на реєстрацію/перереєстрацію;
  • Сахнюк Оксана, начальниця відділу експертизи препаратів крові та вакцин Департаменту експертизи реєстраційних матеріалів.

В рамках обговорення представники Центру виступили з доповіддю стосовно оцінки матеріалів реєстраційного досьє зокрема Модулю 3. Якість, в рамках процедури сумісної реєстрації лікарських засобів, що пройшли процедуру прекваліфікації та включені до переліку ВООЗ, із урахуванням Звіту з якості від ВООЗ.

Також на цьогорічній онлайн Конференції особлива увага була приділена таким темам, як:

  • вакцини, оцінка матеріалів реєстраційного досьє по вакцинам, що пройшли процедуру прекваліфікації ВООЗ та включені до переліку ВООЗ прекваліфікованих вакцин;

лікарські засоби, що пройшли процедуру прекваліфікації ВООЗ та включені до переліку ВООЗ прекваліфікованих лікарських засобів, використовуючи Звіт з якості та у тому числі препарати для in-vitro діагностики.

thumbnail