thumbnail

Михайло Лобас – серед членів колегії МОЗ України у Луцьку: говорили про охорону матерів і дітей.

Днями заступник директора Центру з клінічних питань Михайло Лобас взяв участь у виїзному засіданні колегії МОЗ України. Цього разу вона пройшла у Луцьку і була присвячена темі «Стан та перспективи розвитку охорони материнства і дитинства для забезпечення демографічної стійкості України».

У засіданні взяли участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак, інші посадовці та експерти в галузі охорони здоров’я.

Під час виступу Віктор Ляшко наголосив на важливості і актуальності теми і зазначив, що «Перспективне майбутнє України можливе тільки, якщо ми формуємо здорову націю та закладаємо це до початку становлення дитини». Відповідні дії передбачені стратегією людського розвитку, яка прийнята РНБО в червні 2021 року. Зокрема вона передбачає заходи, що стосуються охорони здоров’я і розвитку перинатальних центрів.

Серед питань, що розглядалися цього разу на колегії були наступні:

  • Стан та перспективи розвитку охорони материнства і дитинства для забезпечення демографічної стійкості України.
  • Охорона материнства і дитинства у Програмі медичних гарантій.
  • Перспективи перинатальної допомоги в умовах реформування системи охорони здоров’я.
  • Досягнення та проблеми неонатальної служби України.
  • Стратегія розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року,
  • Оплата праці медичних працівників та інші.
thumbnail