thumbnail

Костянтин Косяченко пояснив, як оцінка медичних технологій допомагає у забезпеченні українців доступними ліками

Сьогодні радник директора ДЕЦ Костянтин Косяченко завітав в якості експерта в студію UA:ПЕРШИЙ. Ефір був присвячений обговоренню урядової програми «Доступні ліки».

Під час ефіру він наголосив, що хоча програма “Доступні ліки” – одна з найбільш успішних серед реалізованих у цій сфері на сьогодні, питання наскільки вона є ефективною для системи охорони здоров’я залишається достеменно невідомим.

Зокрема, немає точної відповіді, чи знизилась смертність та інвалідизація хворих, залучених до програми, які вигоди для здоров’я кожного пацієнтів та здоров’я нації в цілому від її реалізації та витрачених декількох мільярдів гривень протягом останніх п’яти років?

На ці та інші питання може дати відповідь оцінка медичних технологій (ОМТ) – новий для України, але широко використовуваний в усьому цивілізованому світі інструмент. Перелік лікарських засобів, що входять до програми, їх вартість, клінічну та економічну ефективність, довгострокові наслідки для системи охорони здоров’я та багато іншого – все це предмет дослідження ОМТ.

ДЕЦ, як уповноважений орган з ОМТ, прагне до якнайширшого використання цього новітнього інструменту на всіх рівнях системи охорони здоров’я України на благо пацієнтів.

Повний випуск за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Xls0p0GqAHk

thumbnail