thumbnail

ФАРМА@Фокус на пацієнта: знайомимось з темами та спікерами форуму в рамках сесії з фармаконагляду

Триває реєстрація на фармацевтичний форум ФАРМА@Фокус на пацієнта 26 квітня 2023: знайомимось з темами та головними спікерами ДЕЦ в рамках сесії з питань фармаконагляду.

У рамках Програми форуму окремою сесією буде висвітлено питання фармаконагляду в Україні: сучасні аспекти та перспективи розвитку.

У межах сесії будуть обговорюватися наступні питання:

  • Національна система звітності про побічні реакції лікарських засобів. Погляд на АІСФ очима заявників та медпрацівників;
  • Робота представників Центру з питань фармаконагляду в регіонах. Виклики воєнного стану;
  • Оновлення інформації з безпеки в інструкції для медичного застосування лікарських засобів. Погляд з боку заявників та пацієнтів;
  • Аудит системи фармаконагляду заявника. Особливості проведення аудиту під час воєнного стану;
  • Оновлення узагальнених даних про систему фармаконагляду заявників.

Познайомимось детальніше із спікерами сесії:

Євгенія ТКАЧЕНКО – з 2021 року заступник директора Державного експертного центру МОЗ України з питань реєстрації та фармаконагляду, кандидат фармацевтичних наук. Більше 15 років працює у сфері управління і організації процесів у фармацевтичній галузі. Учасник провідних тематичних заходів у сфері медицини та фармації, науково-практичних-конференцій та семінарів, у т.ч. з міжнародною участю. Ініціатор та Голова робочої групи з питань розробки та впровадження в Україні нового професійного стандарту «Професіонал з фармаконагляду».

 

Тетяна БАШКАТОВА, директор департаменту фармаконагляду Центру. Має більш ніж 15-ти річний досвід роботи в фармаконагляді, на посадах від експерта до директора департаменту. Брала безпосередню участь в розробці Порядку здійснення фармаконагляду (наказ МОЗ №898) та Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19 в Україні. Брала участь у розробці Автоматизованої інформаційної системи фармаконагляду (АІСФ), та вживає заходів для її популяризації серед медичних, фармацевтичних працівників та пацієнтів. Має сертифікати про участь у тренінгах ВООЗ щодо післяреєстраційного нагляду за безпекою лікарських засобів, вакцин, встановлення причинно-наслідкового взаємозв’язку застосування лікарського засобу та виникнення небажаних явищ, холодового ланцюга.

 

Євгенія СКОРИК, начальник управління експертизи матеріалів з безпеки лікарських засобів Центру. Має майже 5-річний досвід у проведенні спеціалізованої експертизи матеріалів з безпеки лікарських засобів від посади експерта до начальника управління. Бере активну участь у розробці нормативних документів та імплементації міжнародних стандартів і законодавства ЄС у напрямку здійснення спеціалізованої експертизи матеріалів реєстраційного досьє та надання рекомендацій щодо можливості реєстрації, перереєстрації лікарських засобів та внесення змін до матеріалів реєстраційного досьє з точки зору безпеки лікарських засобів. Учасниця тематичних семінарів та тренінгів ЄМА і ВООЗ.

Ольга ЄВКО, начальник відділу моніторингу здійснення фармаконагляду Центру, кандидат медичних наук. Координатор представників Центру з питань фармаконагляду у регіонах України. Учасник науково-практичних конференцій пам’яті професора, д.мед.н. О.П. Вікторова.

 

Марія НЕСТЕРЧУК, начальник відділу аудиту системи фармаконагляду заявників ДЕЦ. Має більш як 7- річний досвід роботи лікарем, більше 6-ти років працює у ДП «Державний експертний центр  МОЗ України». Сертифікований спеціаліст відповідно до вимог і положень міжнародних стандартів ISO 9001:2015 «Системи управління якістю» та ISO 19011:2018 «Настанови щодо проведення аудитів систем управління». Учасник науково-практичних-конференцій та семінарів, у т.ч. з міжнародною участю.

Марина ЛЬОРИНЕЦЬ, начальник відділу моніторингу і менеджменту інформації з безпеки та оцінки періодично оновлюваних звітів з безпеки ДЕЦ. Активний учасник робочої групи з оновлення законодавства з питань фармаконагляду, брала участь у доопрацюванні системи АІСФ в розділі формуванню сигналу.

Повну Програму заходу дивіться за посиланням.

Реєстрація на участь тут.

 

Нагадаємо, фармацевтичний форум ФАРМА@Погляд на пацієнта відбудеться у форматі офлайн 26 квітня у Києві.

Запрошуємо долучатися!

thumbnail