thumbnail

Конференція з питань відновлення України (URC23) – представники Центру долучилися до панельної дискусії з питань охорони здоров’я в умовах війни

Конференція з питань відновлення України (URC23) – представники Центру на чолі з директором Михайло Бабенко долучилися до панельної дискусії, присвяченій обговоренню стану сфери охорони здоров’я України в умовах війни.

Захід мав на меті представити бачення майбутнього сфери охорони здоров’я України: її вектор розвитку і практичні шляхи подолання найбільших викликів. А також інвестиційні можливості, унікальні кейси та переваги нашої держави у сфері охорони здоров’я.

Серед основних питань, що обговорювалися:

  • Стійкість та розвиток охорони здоров’я в умовах війни
  • Роль державно-приватного партнерства в модернізації інфраструктури охорони здоров’я
  • Можливості фармацевтичного виробництва для компаній і розширення доступу до основних лікарських засобів
  • Основа для проведення клінічних досліджень

Спікери та учасники заходу представили та обговорили унікальні кейси медичної системи нашої держави, що за умов жорсткої агресії продовжує стабільну роботу: впроваджує реформи, розвиває цифровізацію галузі і демонструє можливості для зростання.

Ситуацію та перспективи у розвитку системи охорони здоров’я в умовах війни представила під час конференції заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія КАРЧЕВИЧ.

Серед цілей, визначених у баченні розвитку системи охорони здоров’я до 2030 р., — всебічний доступ до якісних медичних послуг та інструментів для реалізації права на здоровʼя, прозорі політики та спроможність інститутів системи, а також умови для розвитку і реалізації потенціалу, включно з людськими ресурсами, сучасними технологіями та науковими досягненнями, цифровізацією, залученням інвестицій та покращенням показників економічної ефективності галузі.

Іноземні партнери високо оцінили напрацювання України у реалізації інфраструктурного етапу медичної реформи, потенціал фармацевтичного ринку, посилення цифровізації медичної сфери, а також можливості людського капіталу в галузі охорони здоров’я України.

Ukraine Recovery Conference 2023 є продовженням щорічних Міжнародних конференцій з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference), що проходять у Лондоні з 2017 року.

thumbnail