thumbnail

Триває робоча поїздка керівництва Центру до Королівства Швеції

У програмі поїздки участь директора Центру Михайла Бабенка та заступниці директора Євгенії Ткаченко у зустрічі Голів Агенцій з лікарських засобів (Meeting of the Heads of Medicines Agencies), а також ціла низка заходів, візитів і перемовин.

Перший офіційний робочий день українська делегація розпочала з відвідин Агенції з медичної продукції Швеції. Знайомство з роботою регулятора відбувається на запрошення Генерального директора Агенції з медичної продукції (АМП) Швеції Бьорна Ерікссона. Мета – подальша розбудова потенціалу системи регулювання обігу лікарських засобів в Україні на основі міжнародного досвіду, посилення співпраці з національними регуляторними органами країн-членів ЄС та Європейського Економічного Співтовариства.

Під час зустрічі делегація Центру у складі директора Михайла Бабенка, заступниці директора з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенії Ткаченко, начальника відділу методологічної підтримки з питань якості Ольги Садовничої ознайомилася з основними напрямками роботи та зонами повноважень АМП.

Як було зазначено, АМП відповідає за регулювання і нагляд за розробкою, виробництвом і продажем лікарських засобів для людини, ветеринарних ЛЗ, виробів медичного призначення і косметичних засобів.

Протягом останніх п’яти років АМП входить до трійки провідних агентств у Європі за кількістю дозволів на реєстрацію лікарських засобів за централізованою процедурою.

Сьогодні в агентстві працює близько 1000 осіб, більшість з них – фармацевти та лікарі.

В другій половині дня відбувся обмін досвідом та ознайомлення з основними процесами, що здійснює АМП у сфері регулювання обігу лікарських засобів.

Більш детально про Swedish Medical Products Agency – за посиланням.

thumbnail