thumbnail

Робочий візит керівництва Центру до Королівства Швеції: відвідали моніторинговий центр Uppsala Monitoring Centre

У рамках робочого візиту керівництва Центру до м. Уппсала (Швеція) за підтримки офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та Європейського Бюро ВООЗ була організована зустріч з директором Уппсальського моніторингового центру (Uppsala Monitoring Centre, UMC) Петером Х’єльмстрьомом та директором Центру співпраці ВООЗ UMC Пінелопі Люндквіст.

UMC підтримує глобальну базу даних ВООЗ про потенційні небажані реакції лікарських засобів VigiBase, яка наразі містить 35 млн повідомлень. Висновки, отримані з цих даних, дозволяють визначати потенційні ризики та запобігти шкоді пацієнтам, які приймають ліки.

Заступник директора Центру з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ткаченко підкреслила, що Центр є дійсним членом глобальної системи моніторингу UMC з 2002 року. Департамент фармаконагляду надає до UMC карти-повідомлення про випадки небажаних явищ після застосування ЛЗ, включаючи випадки НППІ після застосування вакцин проти COVID-19.

У рамках членства Департамент фармаконагляду має повний доступ до бази даних ВООЗ VigiLyze, включаючи окремі кейси, звітність та результати роботи над сигналами з безпеки.

Підсумовуючи результати візиту, сторони погодилися, що налагодження співпраці сприяє спільній меті Центру та UMC – покращити життя та безпеку пацієнтів зараз і в майбутньому.

thumbnail