thumbnail

Вчора в ДЕЦ відбулася зустріч Михайла Бабенка з новою керівницею проекту «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed) Ребеккою Колер

Мета – знайомство та визначення подальших кроків співробітництва в напрямку ОМТ в Україні.

Від Державного експертного центру на заході також були присутні: заступник директора з клінічних питань Михайло Лобас, заступниця директора з питань фармаконагляду Євгенія Ткаченко та керівниця Департаменту ОМТ Ореста Піняжко. До обговорення долучилася Рабія Кахведжі, старший технічний радник SAFEMed, USAID.

На початку зустрічі слово взяла Ребекка Колер. Звертаючись до керівництва Центру вона зазначила: «Від своїх колег я багато чула про фахівців з ОМТ ДЕЦ і що діяльність за цим напрямом є одним з ваших пріоритетів. Робота, яка ведеться Центром для впровадження ОМТ в Україні, вже визнана у світі. Швидкість, з якою ви працюєте над цими питаннями, вражає».

Далі перед присутніми виступила Ореста Піняжко. Вона розповіла про результати співпраці за два роки (з моменту створення в ДЕЦ Департаменту ОМТ), подякувала за організацію навчальних вебінарів, які допомагають фахівцям ДЕЦ оновлювати свої знання та переймати досвід провідних країн світу і озвучила пріоритетні напрями для фіналізації дорожньої карти з ОМТ за результатами круглого столу з ОМТ 29 січня 2021 року.

thumbnail