thumbnail

Відбулася Шоста науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічні випробування лікарських засобів в Україні: нові виклики та відповіді на них»

У конгрес-центрі «Mercure Congress Centre» 8-9 жовтня 2020 року відбулася Шоста науково-практична конференція з міжнародною участю  «Клінічні випробування лікарських засобів в Україні: нові виклики та відповіді на них» (далі – Конференція), що була організована Міністерством охорони здоров’я України, Національною академією медичних наук України, ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

Вперше формат проведення Конференції передбачав як безпосередню присутність слухачів у залах на конференції, так і on-line участь для забезпечення карантинних заходів з метою запобігання поширенню COVID-19.

На Конференції було проведено 1 пленарне та 14 секційних засідань, а 09.10.2020 – on-line семінар для дослідників «Належна клінічна практика (GCP). Нормативно-правове регулювання проведення клінічних випробувань».

80 доповідачів представили 67 усних доповідей (в тому числі 13 on-line), присвячених різноманітним аспектам організації проведення клінічних випробувань лікарських засобів та забезпечення безпеки і прав їх учасників.

З доповідями, на які було отримано дозвіл на публікацію, Ви можете ознайомитися ТУТ.

У роботі взяли участь представники Німеччини, Чехії, Італії, Швейцарії, України – провідні вчені науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів медичного профілю, управлінці охорони здоров’я, лікарі лікувально-профілактичних установ, члени етичних комісій, представники вітчизняних та закордонних виробників лікарських засобів та співробітники контрактних дослідницьких організацій. Загальна кількість учасників конференції склала 582 особи (з них 458 on-line учасників).

За результатами роботи Конференції, пропозиції учасників були включені у прийняту більшості голосів Резолюцію (159.5 Кб) (Завантажено: 25.01.2021 08:42:46)

З метою мінімізації ризиків пов’язаних  з укладенням індивідуальних договорів між дослідниками та зарубіжними спонсорами/КДО, що обговорювалося на Конференції, Адвокатське об’єднання «Арцінгер», як постійний юридичний партнер Підкомітету клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації, надало «РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо укладення договорів у сфері клінічних випробувань» (181.6 Кб) (Завантажено: 25.01.2021 08:42:46)

thumbnail