thumbnail

4 лютого – Всесвітній день боротьби з онкозахворюваннями

Мета Всесвітнього дня боротьби проти раку (World Cancer Day) – привернути увагу громадськості до його профілактики, раннього виявлення та лікування.

Серед тих, хто долучився до вирішення питань забезпечення українців якісними інноваційними ліками, доступу пацієнтів до участі в багатоцентрових клінічних дослідженнях, моніторингу безпеки та ефективності використання онкологічних препаратів — експерти консультативно-експертної групи Центру «Онкологія. Діагностичні та радіофармацевтичні лікарські засоби».

Завдяки їх зусиллям в Україні постійно оновлюються методичні рекомендації з клінічного вивчення та клінічних випробувань, удосконалюються стандарти лікування і профілактики онкологічних захворювань.

У складі КЕГ «Онкологія. Діагностичні та радіофармацевтичні лікарські засоби» працюють провідні фахівці галузі. Лише протягом 2021 року експертами КЕГ надано 376 експертних висновків щодо матеріалів реєстраційних досьє та матеріалів клінічних досліджень і суттєвих поправок до них.

Зокрема:

  • клінічних випробувань – 86
  • суттєвих поправок до клінічних випробувань – 210
  • по процедурі “реєстрація” – 56
  • на внесення змін до реєстраційних матеріалів – 23.

Консультативно-експертна група «Онкологія. Діагностичні та радіофармацевтичні лікарські засоби» створена разом із заснуванням Фармакологічного комітету МОЗ України. У 2022 році КЕГ відзначатиме 30-річчя своєї діяльності.

thumbnail