thumbnail

Державний експертний центр МОЗ України підтримує ідею безбар’єрності першої леді Олени Зеленської

Сьогодні, 25 листопада, директор Центру Михайло Бабенко відвідав «Годину безбар’єрності» у Міністерстві охорони здоров’я.

Під час заходу присутнім презентували електронну версію «Довідника безбар’єрності», який був розроблений за ініціативи Олени Зеленської. Це гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Державний експертний центр МОЗ України підтримує ініціативу першої леді Олени Зеленської і готовий до кроків в цьому напрямку. На сьогодні ми вже дотримуємося частини принципів безбар’єрності. Наші відвідувачі на кріслах колісних не мають перешкод з потраплянням до Центру, співробітники з інвалідністю активно залучені до роботи ДЕЦ. Також в наших вакансіях відсутні згадування статі чи віку, а при призначенні на посади головним критерієм є професійні, а не гендерні ознаки. Але поняття безбар’єрність має набагато ширше значення, ніж відсутність фізичних перешкод. Тому нашим наступним кроком стане застосування безбар’єрної мови. Мови, в якій спочатку людина. І в якій немає слів чи фраз, що демонструють упереджене, стереотипне чи дискримінаційне ставлення до людей чи груп – запевнив  Михайло Бабенко.

Ознайомитися з «Довідником безбар’єрності» можна за посиланням – https://bf.in.ua

thumbnail